Ben je aan het kijken naar een mogelijkheden voor jouw woning verzekeren, maar lees je vaak dat mensen zeggen deze niet in hun bezit te hebben? Ondanks dat het een goede manier is om jezelf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen, zijn er toch veel mensen die de verzekering missen. Maar waarom hebben veel mensen deze dan niet afgesloten als het zoveel voordelen oplevert? Een van de eerste redenen is dat men denkt dat het hen niet overkomt. Niet iedereen is voor ongeluk gemaakt en hebben voornamelijk positieve ervaringen. Het optimisme dat hieruit voortvloeit, zorgt dat mensen de verzekeringen ook niet afsluiten. Het kan op termijn alleen wel onverwachte financiële problemen en stress met zich meebrengen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daar kom je pas achter zonder verzekering. 

 

Een huurhuis of een hypotheekbeschermingsverzekering

Een andere reden waarom mensen een woonverzekering niet afsluiten, is vanwege het hebben van een huurhuis. Een verzekering is toch alleen voor huiseigenaren? Het is een misvatting die veel mensen maken. Het is namelijk niet de verantwoordelijkheid van de verhuurder om de verzekeringen te regelen. De persoonlijke eigendommen zijn bijvoorbeeld niet gedekt van de huurder. Het is daarom altijd goed om naar een inboedelverzekering te kijken om de hoge kosten in het geval van schade te voorkomen. Zelfs als je huurt, kan het dus aan te raden zijn om naar de woonverzekeringen te kijken en jouw bezittingen volledig te beschermen. Maar ook huiseigenaren doen er goed aan om de verzekering af te sluiten. De hypotheekbeschermingsverzekering dekt namelijk ook niet alles bij schade. 

 

Niet kunnen veroorloven van de premie

Velen denken dat de opstalverzekering veel geld kost. Het niet kunnen veroorloven van de maandelijkse premie is ook een reden waarom de verzekering niet afgesloten is. Geld besparen is immers een belangrijk onderdeel van de levensstijl, omdat het op termijn een mooi bedrag oplevert voor de toekomst. Toch zijn de verzekeringen niet duur. Met alleen de basis kom je namelijk al een heel eind en kan je hoge kosten voorkomen. De verzekeringen komen in een groot aantal prijsklassen, waardoor je het je wel degelijk kan veroorloven om de verzekering af te sluiten en te genieten van alle voordelen die hiermee gepaard gaan. Plus het levert jou veel lagere kosten op als er schade aan jouw huis is door onverwachte gebeurtenissen, waarmee je jezelf nog meer geld bespaart. 

 

Spaargeld dat de kosten dekt

Een laatste reden waarom velen geen opstalverzekering of een andere woonverzekering hebben afgesloten is omdat men denkt dat het spaargeld het wel kan dekken als er iets voorvalt. Ondanks dat je veel spaargeld hebt opgebouwd, kan het zomaar zijn dat de kosten veel hoger uitvallen. Schade aan een dak geeft bijvoorbeeld een kostenpost van enkele duizenden euro’s. Het is een bedrag dat je niet zomaar kan missen. Juist daarom is het van belang o de verzekeringen goed te regelen. De meeste schades zijn gedekt en je hoeft geen gebruik meer te maken van het spaargeld dat je hebt opgebouwd.